Tapet dormitor

Tapet dormitor - amenajarea dormitorului cu tapet

Acest spatiu dedicat somnului, relaxarii si viselor este gazda noastra pe timpul noptii, dar si in zilele libere, de odihna, cand multi dintre noi incearca sa leneveasca si sa se cuibareasca mai adanc in moliciunea asternuturilor. Atitudinea dormitorului trebuie sa fie una extrem de primitoare, sa raspandeasca o stare de bine si de calmitate. Fiind un spatiu al visarii si reculegerii trebuie aranjat in acord cu cele mai profunde trairi ale noastre, sa emane din fiecare coltisor energii pozitive si sa ne incarce "bateriile".Comanda Acum tapet dormitor


CV-ul tapetului - sursa de inspiratie pentru dormitor

Curriculum vitae este o expresie latina care se traduce prin "Istoricul vietii" si nu intamplator am ales aceasta exprimare, pentru ca dormitorul amenajat cu tapet nu este doar un trend actual. El vine din trecut.

Inventat de chinezi in jurul anului 100 (pentru ca ei au descoperit hartia de orez), tapetul este o dovada clara a dorintei oamenilor de a-si decora interioarele inca din cele mai indepartate vremuri. De-a lungul istoriei conceptul tapetului s-a plimbat intre continente in diferse forme, realizat pe diferite texturi si chiar pictat manual, utilizandu-se diferite tehnici de lipire.

Perioada victoriana este perioada optima de raspandire a tapetului in locuinte si e caracterizata mai ales de modele foarte incarcate. La inceput amenajarea locuintelor cu tapet a fost o miscare timida si fara prea multi adepti.

Idei de amenajare dormitor

Ulterior tapetul a castigat din ce in ce mai mult teren, asa incat in anii '20 ajunsese decorul vedeta, perioada declarata de specialistii in design ai acelor vremuri drept "Epoca de Aur a Tapetului".

Idei de amenajare dormitor in stil vectorian

Din acest moment lucrurile se schimba semnificativ in industria tapetului si odata cu inventarea in 1931 a presei tipografice, tapetul se transforma intr-un produs accesibil si foarte popular.
In SUA anilor 1940 - 1960 tapetul se regaseste aproape in fiecare casa. Marii actori de la Hollywood apar in filme, in diverse cadre cu interioare ai caror pereti sunt imbracati in tapet. Deci, iata cum tapetul a avut parte de gloria sa chiar si pe micile ecrane.

Dormitoarele zilelor noastre sunt expresia modernismului si a minimalismului, insa nimic nu ne impiedica sa intoarcem privirea in trecut si sa imprumutam din perioada sau stilul preferat.


Tapetul adecvat pentru un dormitor relaxant

Tapetul pentru dormitor trebuie sa se defineasca prin:
- culori calde, linistitoare, cu o saturatie medie spre sters (bleu pastel, bleu-serenity, bleu-gri, nuantele de bej, roz-cuartz, roz pudra, verde-aqua, verde-salvie, lavanda, iasomie sau alb-unt),
- material mat care sa nu genereze efecte neplacute in contact cu lumina,
- designul grafic sa fie unul soft, fara incarcatura exagerata de elemente,
- in cazul patternuri-lor se va alege combinatia ideala intre elementul grafic si cromatica.

Amenajare dormitor colectia Motif


Orice pattern, orice element grafic, orice suprafata

Pasii ce trebuiesc urmati pentru stabilirea temei grafice ce va decora un perete sau peretii din dormitor sunt:

1. Stabilirea temei grafice si alegerea modelului.
2. Incadrarea modelului grafic in contextul amenajarii, fata de restul obiectelor de decor.
3. Dimensionarea corecta a elementelor ce compun tema grafica in functie de contextul amenajarii.
Nu exista nici o restrictie cu privire la tema sau modelul final ales. Tapetul comandat poate reprezenta orice stil sau curent artistic si poate fi realizat pentru orice suprafata, indiferent de forma peretilor si/sau formatul desfasurat al acestora.

Amenajare dormitor colectia Motif


Stabilirea temei grafice si alegerea modelului

Tema grafica va fi stabilita de beneficiar, dar in cazul in care acesta nu are certitudinea unei alegeri corecte, ii putem consilia si ajuta cu cateva propuneri. Daca modelul este ales din catalogul nostru online acesta va fi dimensionat pe cotele mentionate in comanda. Modelele grafice prezentate in catalogul nostru, nu sunt singurele variante pe care le putem aborda.

Ansamblul ce va descrie modelul grafic, poate fi recomandat din orice sursa (la dispozitia beneficiarului), iar de restul ne vom ocupa noi. Pregatirea modelului pe formatul peretelui sau a peretilor si distributia acestuia face parte din procesul de prelucrare grafica si este acoperit in totalitate de echipa noastra.
Culorile pot fi controlate, in functie de posibilitatile oferite de fiecare model.

Daca aveti o imagine preferata si doriti sa realizati o lucrare de amenajare a peretilor cu aceasta, "incarca imaginea Ta preferata"


Incadrarea tapetului in contextul amenajarii

Materialul CDS-WALL are avantajul ca poate fi aplicat pe orice suprafata plana, indiferent de suport (sticla, pal, mdf, plastic,orice tip de tencuiala, etc.). Acest privilegiu ne ofera posibilitatea utilizarii tapetului de pe perete in tandem cu:

- piese de mobilier din dormitor (noptiere, tablia patului),
- usile sifonierului sau usile glisante ale dressingului,
- alte obiecte decorative cu suprafete plane.

In cazul in care dormitorul are baie proprie si se opteza pentru folosirea usilor invizibile (cu toc incastrat), amenajarea peretelui cu usa folosind tapetul CDS-WALL, poate ascunde existenta acesteia printr-un efect iluzoriu.
In acelasi ritm de design pot fi realizate paravane despartitoare unde modelul grafic poate fi aplicat pe ambele fete. Se poate opta pentru un singur model de tapet pe ambele fete sau modele diferite, care prin schimbarea pozitiei paravanului pot da nastere unor schimbari de ambient


Elementele ce compun tema grafica vor fi dimensionate in functie de contextul amenajari. Aici trebuie sa avem in vedere suprafata totala a spatiului, inaltimea incaperii si nu in ultimul rand distanta fata de perete, adica de unde va fi privit tapetul in mod constant.

Folosind elemente repetitive si/sau modele grafice vectorizate, dimensiunile acestora pot fi controlate in totalitate.
Acelasi lucru putem spune si despre nuantele de fundal si nu in ultimul rand de culorile ce definesc lucrarile.


Montajul / Aplicarea tapetului in dormitor

Montarea / aplicarea materialelor nu necesita personal calificat / instruit. Oricine poate lipi acest material, dupa ce sunt citite instructiunile de aplicare si dupa vizionarea materialului video din sectiune montaj.

Pentru a calcula costul de amenajare cu tapet pentru dormitor, folositi formularul de comanda. In cazul in care aveti o imagine anume pe care o doriti, mentionati in formularul de comanda detalii despre aceasta.