Tapet baie

Tapet baie - tipuri de tapet pentru baie

Decorarea peretilor si a pardoselii din baie cu traditionala gresie si faianta iti limiteaza posibilitatile de amenajare, pastrandu-te in zona clasicului. Desi agreem modalitatile de amenajare clasice suntem totusi adeptii noului, ineditului si trendurilor evolutive, motiv pentru care cautam sa oferim alternative in aceasta directie.

Pentru a nu da gres in amenajarea sau reamenajarea unei bai trebuie sa ai in vedere trei aspecte importante:
1. Alegerea modelului grafic de tapet pentru baie,
2. Stabilirea culorilor potrivite pentru amenajare,
3. Identificarea materialului optim pentru o astfel de incapere (cu grad de umiditate ridicat).

Cel mai important aspect de care trebuie sa tineti cont este ca pentru realizarea unei amenajari personalizate, nu exista nici o inpunere. Indiferent de destinatia spatiului in discutie, baie, bucatarie, living-room, dormitor sau terasa exterioara, va putem recomanda solutii tehnice cu privire la materialele ce trebuiesc utilizate, dar nu in ultimul rand putem utiliza orice tema grafica recomandata de beneficiar, indiferent de suprafata ce urmeaza a fi amenajata.


Alegerea modelului de tapet pentru baie

Este etapa care poate determina directia si stilul de amenajare in cazul in care aceasta va fi premergatoare alegerii obiectelor sanitare (cada sau cabina de dus, chiuveta, vas de toaleta etc.). Daca obiectele sanitare sunt deja achizitionate sau deja existente (in cazul renovarii sau a unei schibari de look mai putin costisitoare), atunci este indicat sa se tina cont de stilul si cromatica acestora.

Baile generoase, spatioase si luminoase sunt cele mai permisive. In acestea putem interveni cu modele de tapet mai ample, pattern-uri viu colorate sau monocrome si chiar modele cu insertii. In cazul in care iti place opulenta si grandoarea, poti foarte bine apela la tapet in stil baroc sau victorian, cu conditia de a pastra linia stilului in tot ansamblul baii.

Pentru adeptii modelelor mai extravagante recomandam stilul pop-art sau eclectic american, iar pentru cei ce iubesc simplitatea si naturaletea, stilul scandinav - unul dintre cele mai cautate si indragite in ultimul timp. Si, nu uita, stilul traditional romanesc cu modele de tapet specifice din anumite zone ale tarii este de asemeni o alegere inspirata care poate fi realizat intr-o concordanta perfecta cu restul obiectelor din baie, iar aici iti poti aduce chiar si tu aportul realizand diverse accesorii hand-made (suport de periute, savoniera, cuieras pentru prosop, covoras de baie lucrat manual, etc.) care sa personalizeze la maxim baia.


Comanda Acum tapet baie


Stabilirea culorilor pentru tapet

Situata la granita dintre arta si stiinta, dintre simbolistica si traditionalism, cromatica este pentru multi o adevarata provocare:

a) fiecare popor are in paleta sa coloristica o anumita directie. (ex. stilul scandinav sau nordic - alb - albastru, stilul african - crem latte sau marourile).

b) fiecare culoare are particularitatile ei:
- tonul sau nuanta
- luminozitatea (stralucitoare sau obscura)
- saturatia (gradul de puritate al unei nuante)

c) fiecare culoare are traducerea ei ezoterica - incarcatura energetica, vibratie

Pentru a crea din baia ta un loc placut si relaxant, intim si personalizat, ia in calcul toate aspectele, gandeste-le si aplica-le astfel incat sa-ti aduca satisfactie pe termen lung, pentru ca nu faci o astfel de amenajare in fiecare zi.


Identificarea si alegerea tipului de tapet pentru baie

CDS-WALL este un material impermeabil, rezistent UV, ce poate fi utilizat pentru amenajarea peretilor care NU AU UN CONTACT PERMANENT CU APA. Poate fi stropit cu apa, poate fi spalat cu apa, CDS-WALL este rezistent in spatii cu un grad mediu de umiditate. Poate fi aplicat pe oricare dintre peretii de la dus / cada si/sau chiuveta.

OUT-WALL este 100% impermeabil si poate fi utilizat pentru amenajarea peretilor de la dus / cada si/sau chiuveta care AU CONTACT PERMANENT CU APA. Acest tip de material, OUT-WALL este rezistent UV si poate fi in contact cu apa si este 100% rezistent in spatii cu un grad MARE de umiditate. Poate fi aplicat pe oricare dintre peretii baii.

Pentru a analiza calitatile tehnice ale materialelor, accesati linkurile de mai jos.
> Vezi format PDF a lui OUT-WALL.
> Vezi format PDF a lui CDS-WALL.

Materialul grafic imprimat (oricare va fi acesta) este croit pentru fiecare suprafata ce urmeaza a fi amenajata. Fasiile vor fi prevazute cu un surplus de minim 2 cm pentru suprapunere. La colturi suprapunerea va fi de minim 3 cm. Aplicarea fasiilor se va face avand in vedere si aspectul de hidroizolatie (in cazul bailor), astfel incat inchiderea trecerilor va fi analizata in functie de pozitionarea peretilor fata de sursa de apa si nu numai.


Montajul / Aplicarea tapet baie

Montarea / aplicarea materialelor nu necesita personal calificat / instruit. Oricine poate lipi acest material, dupa ce sunt citite instructiunile de aplicare si dupa vizionarea materialului video din sectiune montaj.

Pentru a calcula costul de amenajare cu tapet pentru baie, folositi formularul de comanda. In cazul in care aveti o imagine anume pe care o doriti, mentionati in formularul de comanda detalii despre aceasta.