Pardoseli decorative de la Fototapet RO

Pardoseli decorative cu fotofloor personalizat

Pardoseli decorative de la Fototapet RO

Personalizarea unei suprafete plane de tip pardoseala epoxidica a fost promovata de echipa noastra prima data la inceputul anului 2013. Nevoia realizarii unor lucrari de exceptie si durabile in timp, ne-a motivat sa cautam si sa identificam solutiile optime si materiale cele mai potrivite pentru acest tip de amenajare.

Pornind de la aplicarea (montajul) materialului imprimat cu efect 3D, continuand cu rezistenta UV a acestuia in timp si finalizand cu posibilitatile reale de acoperire a oricarei suprafete, am ales DEC-FLOOR de la CDS. Calitatile acestui material permit amenajarea oricarei suprafete indiferent de formatul geometric si elimina necesitatea unei echipe tehnice de aplicatori cu vasta experienta.

Fiecare lucrare este dimensionata / prelucrata grafic pe cotele mentionate de client si optimizate dpdv al rezolutiei. In functie de aria spatiului construit, modelul grafic va fi analizat si prelucrat astfel incat elementele ce il compun sa ramana reale si proportionale cu suprafata acoperita a pardoselii.

Fiecare lucrare in parte, prezinta particularitati si tocmai de aceea va beneficia de atentia cuvenita pe parcursul etapelor de realizare. Finalizarea efectiva a prelucrarii si dimensionarii unei imagini se concretizeaza in momentul primirii BDT (bunului de tipar), respectiv acceptul beneficiarului pe forma finala.

Orice tema grafica, orice format geometric !

Cand spunem "Orice tema grafica", nu ne raportam doar la elemente vectoriale singulare (sigle, logouri consacrate) sau la pattern-uri, nici doar la forme geometrice repetitive sau modele traditionale din arta feng-shui; avem in vedere absolut orice tema, indiferent de complexitatea ei tehnica si cromatica, dar care intruneste calitatile grafice si de perspectiva specifice unei astfel de amenajari.
"Orice format geometric" - reprezinta experienta si capacitatea echipei noastre, de a prelucra o imagine, conform unor cote impuse, astfel incat formatul geometric al unei suprafetei sa nu fie un impediment in redarea tuturor elementelor ce compun tema, la proportiile lor naturale.

Catalogul nostru on-line contine o serie de imagini, selectate pe categorii si potrivite pentru acest tip de amenajare.

> Modele grafice Abstracte

> Blocuri vazute de sus

> Cascade celebre

> Pietre cu texturi diverse

> Mamifere acvatice (delfini, foca, etc.)

> Fauna si flora subacvatica (pesti, corali, etc.)

> Teme marine (insule, valuri si nisip, scoici, etc.)

> Scari, Puturi, Sosele (privite de sus, aerian)

> Imagini din Spatiu

Temele enumarate anterior nu sunt singurele variante care pot fi utilizate pentu realizarea lucrarilor de acest tip. Clientul poate veni cu propriile idei sau ne poate indica modelul grafic dorit si echipa noastra se va ocupa de intreg procesul de creatie si realizare al proiectului. Modelul grafic stabilit de catre beneficiar, va fi prelucrat exact pe cotele mentionate in comanda, tinundu-se cont de dimensionarea imaginii astfel incat aceasta sa ramana reala si proportionala cu suprafata acoperita.

Vezi mai multe informatii cu privire la realizarea modelului grafic. Concept design - Creatie grafica


Pasul 1 - stratul suport

Aceasta etapa se realizeaza prin chituire, amorsare si turnarea solutiilor autonivelante pe suprafata pregatita.
Termen de realizare: minim 2 zile (in functie de suprafata)

Materialul imprimat cu efect 3D, numit DEC-FLOOR, trebuie aplicat pe o suprafata perfect finisata, neteda si sigilat cu o rasina transparenta autonivelanta, care sa-l protejeze in timp. Ca si variante de sigilare va recomandam utilizarea solutiilor epoxidice, poliuretanice sau poliaspartice. In cazul lucrarilor realizate pentru o perioada de timp limitata, pentru un termen scurt (standuri expozitionale, zone comerciale) se poate utiliza o folie de protectie rezistenta la trafic. Folia de protectie este garantata de producator pentru o perioda de 3 luni, 6 luni sau 9 luni. Dupa aceasta perioada folia se deterioreaza vizibil, pierzandu-se astfel calitatile de protectie asupra pardoselii.

In oricare dintre amenajarile posibile, stratul suport pe care se aplica DEC-FLOOR de la CDS trebuie sa fie perfect finisat si neted. Acest tip de suport se poate obtine pentru suprafete determinate, folosind o foaie de pal sau orice alt suport similar, iar pentru suprafete nedeterminate (indiferent de formatul geometric si/sau suprafata in metri patrati) cu ajutorul solutiilor autonivelante epoxidice. Acestea sunt utilizate in general pentru amenajarea pardoselilor industriale (fabrici si uzine, depozite, laboratoare, magazine si parcari ale supermarketurilor, etc.).

Pentru realizarea stratului suport se va utiliza un kit epoxidic bicomponent, autonivelant, monocolor (amorsa si solutie epoxidica), care sa permita obtinerea unei suprafete netede. Culoarea acesteia, va fi stabilita in functie de contextul grafic ales. Se poate utiliza nuanta gri, care este cea mai accesibila din punct de vedere financiar.
In general putem utiliza orice tip de epoxidica, ce ne permite obtinerea unei suprafete continue, neintrerupte, incepand cu cea mai ieftina, doar ca aceasta trebuie aleasa in functie de numarul de straturi aplicate pana la obtinera suprafetei netede / perfect plane, fara textura si fara deformari (moate, umflaturi, carapaturi in strat, urme de contractie).

Stratul suport epoxidic poate fi aplicat pe orice suprafata, in functie de tipul de amorsa utilizat (pt. suprafete ceramice, pt. benon, sapa elicopterizata, etc.). Amorsa trebuie sa fie din aceeasi gama cu tipul de epoxidica folosit (recomandat de producator).
Inainte de aplicarea amorsei se vor trata crapaturile, dupa caz zonele neuniforme cu suprafata. Pentru aceasta etapa se va utiliza un kit epoxidic de rosturi.


Pasul 2 - aplicarea materialului cu efect 3D

Este etapa care presupune lipirea materialului pe suprafata pregatita.
Termen de realizare: 1 zi (in functie de suprafata)

Dupa definitivarea stratului suport, se aplica materialul imprimat cu efect 3D, DEC-FLOOR de la CDS, verificat dpdv al compatibilitatii cu mai multe tipuri de rasina epoxidia, poliuretanica si GARANTAM compatibilitatea lui in sistem.


De ce DEC-FLOOR de la CDS si NU autocolant ?

Cu DEC-FLOOR putem realiza lucrari pe suprafete extinse (300 - 1000 mp).

Nu formeaza BULE de AER la aplicare.

Se poate lipi si dezlipi de mai multe ori.

Foarte permisiv la manevrabilitate. Se poate RUPE si aplica, fara a fi evident acest lucru.

Pentru a aplica pe o suprafata extinsa un material de tip autocolant, ai nevoie de o experienta anteriora, cateva sute de metri montati.

Aflati mai multe informatii despre DEC-FLOOR versus autocolant.


De ce DEC-FLOOR de la CDS si NU stikere cu diferite teme grafice ?

Cu DEC-FLOOR putem realiza lucrari pe suprafete extinse cu model grafic unic si unitar.

Stikere-le nu pot genera un efect 3D, datorita dimensiunilor reduse.

Stikere-le nu pot reprezenta un model grafic care necesita policromie, deoarece umbrele modelului se vor termina brusc in context.

Pardoselile decorative cu stikere tematice pot fi niste lucrari reusite, in unele dintre cazuri. Doar daca nu ne deranjeaza faptul ca modelele respective se vor repeta pe intreaga suprafata a lucrarii, putem aborda aceasta varianta de decorare.


Pasul 3 - sigilarea

Aceasta etapa se realizeaza prin turnarea solutiilor autonivelante.
Termen de realizare: 1 zi (indiferent de suprafata)

In urmatoarea faza, DEC-FLOOR trebuie sigilat. Peste acesta se va aplica un strat transparent, autonivelant de rasina epoxidica, poliuretanica sau poliaspartic. Aspectul final trebuie sa fie clar (perfect curat) si sa nu se ingalbeneasca in timp. In functie de cum a fost realizat stratul suport (pregatit si cu o planeitate de 100%), in aceasta faza putem controla grosimea stratului de sigilare cu rasina transparenta si perfect clara.

In cazul in care stratul suport nu a fost pregatit corect, respectiv planeitatea suprafetei nu este zero, cantitatea de rasina transparenta si perfect clara, nu va putea fi controlata. Astfel grosimea statului de sigilare, va fi neuniform. Avand in vedere un aspect definitoriu, al acestui tip de amenajare, respectiv "costul", este recomandat sa obtinem un strat suport cu o planeitate zero folosind atat material cat este nevoie in primul pas (pentru a obtine planeitatea suprafetei), decat sa compromitem lucrarea in aceasta faza.

Un strat de sigilare cu o grosime neuniforma, va schimba perspectiva modelului grafic si va anula efectul de exceptie al amenajarii.


Pasul 4 - top coat

Aceasta etapa se realizeaza prin aplicarea unui pelicule pe intreaga suprafata de lucru.
Termen de realizare: minim 2 zile (in functie de straturile aplicate)

Pentru a obtine o rezistenta sporita stratului de sigilare i se va aplica un top coat mat sau lucios in functie de preferinte. Acesta se aplica intr-o pelicula subtire (dupa caz doua straturi) si are rolul de a mari rezistenta la abraziune a stratului epoxidic sau pliuretanic.

Peste stratul de sigilare si top coat, se poate aplica o ceara perfect compatibila pentru acest tip de solutii, care va acoperi porii invizibili ai suprafetei obtinute, indiferent de tipul de rasina folosit. In timp, din cauza detergentilor de curatare si a apei utilizate pot aparea depuneri de calcar, care vor optura transparenta stratului de sigilare. Pentru a preveni astfel de situatii este nevoie sa folosim un strat de ceara compatibila cu tipul de rasina folosita.


FOARTE IMPORTANT !!!

Vezi o descriere completa a pasilor care trebuiesc urmati pentru a realiza o astfel de lucrare. Descrierea este insotita de materiale video explicative. Dupa ce parcurgeti informatiile detaliate ale etapelor de realizare, gasiti si lista cu componentele ce trebuiesc utilizare + costurile / kg.

Acest tip de amenajare (pardoseala decorativa cu efet 3D), NU se realizeaza prin vopsirea suprafetelor (vezi pasul 1 si pasul 3). Prin vopsirea suprafetei se obtine o pelicula si nu, un strat, respectiv strat suport si / sau strat de sigilare.
Aplicarea solutiilor autonivelante trebuie executata prin turnare si intindere, pana la obtinerea planeitatii dorite a intregii suprafete.

Realizarea unei astfel de lucrari (montajul), se intinde pe o perioada de 5 pana la 7 zile lucratoare, fara sa avem in calcul perioada de realizare, pregatire si imprimare a modelului grafic cu efect 3D.

Pentru a calcula costul unei lucrari folosind DEC-FLOOR, accesati formularul de comanda. In cazul in care aveti o imagine anume pe care o doriti, mentionati in formularul de comanda detalii despre aceasta.

Cum lansez comanda ferma

Video prezentare explicatativa si detalii despre etapele ce trebuiesc urmate, pt. lansarea comenzii.

Categorii

Montaj / Aplicare

Materialele utilizate sunt usor de aplicat pe orice suprafata plana, iar montajul in sine nu presupune personal calificat.

Cele mai Populare

  • Suportul utilizat pt. realizarea fototapetului

Acest site foloseste cookie-uri.
afla mai multe detalii despre utilizare cookie-urilor